Przejdź do:

Rosa Centifolia Flower Extract

Nazwa zwyczajowa: Ekstrakt z kwiatów róży stulistnej

Opis

Wyhodowana przez skrzyżowanie różnych gatunków róży: Rosa gallica, Rosa moschata, Rosa canina, Rosa damascena.

 

Działanie kosmetyczne

Działa aromatyzująco, tonizująco. Wykazuje działanie antyoksydacyjne- spowalnia procesy egzogennego (zewnętrznego) starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. 

Funkcja w kosmetyku

Składnik kompozycji zapachowej.

Powiadom Znajomego








Zamknij