Przejdź do:

Sea Salt Extract

Nazwa zwyczajowa: Wyciąg z soli morskiej

Opis

Sól morska zawiera duże ilości mikroelementów. Pozyskiwana jest poprzez odparowywanie wody morskiej.
 

Działanie kosmetyczne

Sól morska jest stosowana w wielu preparatach kosmetycznych. Stosowana jako piling, delikatnie złuszcza zrogowaciały naskórek, co daje efekt wygładzenia. Reguluje wydzielanie łoju, dlatego stosowana jest w preparatach do cery tłustej i trądzikowej.
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij