Przejdź do:

Sericin

Nazwa zwyczajowa: Serycyna

Opis

Serycyna jest proteiną wyodrębnianą z jedwabiu
 

Działanie kosmetyczne

Proteina jest substancją hydrofilową, wpływa na odpowiednie nawilżenie skóry i włosów, dzięki czemu wpływa na kondycję, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Substancja antystatyczna, tworzy oddziaływania z naładowanymi ujemnie centrami na powierzchni włosów - zapobiega ich elektryzowaniu.
 

Funkcja w kosmetyku

Humektant - zapobiega wysychaniu kosmetyku i krystalizacji przy ujściu z butelki
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij