Przejdź do:

Sodium Citrate

Nazwa chemiczna: Sól sodowa kwasu 2-hydroksy-1,2,3-propanotrikarboksylowego Nazwa zwyczajowa: Cytrynian sodu

Opis

Sól kwasu cytrynowego

Działanie kosmetyczne


Funkcja w kosmetyku

Pełni rolę sekwestranta, czyli substancji, która kompeksuje jony metali, dzięki czemu zwiększa trwałość kosmetyku oraz jego stabilność. Regulator pH

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat bezpieczeństwa stosowania substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej i Amerykańskie Agencji FDA

Powiadom Znajomego








Zamknij