Przejdź do:

Sodium Cocoyl Hydrolyzed Keratin

Nazwa zwyczajowa: Sól sodowa acetylowanych peptydów z hydrolizatu keratyny

Opis

Łagodna substancja powierzchniowo czynna, dobrze rozpuszcza się w wodzie. Współdziała z innymi substancjami powierzchniowo czynnymi. Jest łatwo biodegradowalna.
 

Działanie kosmetyczne

Składnik stosowany w preparatach myjących w celu ograniczenia potencjalnego działania drażniącego anionowych substancji powierzchniowo czynnych jak np. Sodium Laureth Sulfate. Ze względu na duży rozmiar cząsteczki nie penetruje w głąb skóry, pozostając na powierzchni. Wykazuje doskonałe powinowactwo do powierzchni skóry, włosów i paznokci. Substancja antystatyczna, zmniejsza elektryzowanie się włosów
 

Funkcja w kosmetyku

Substancja poprawia właściwości pianotwórcze preparatów opartych na substancjach powierzchniowo czynnych. Poprawia trwałość piany.
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij