Przejdź do:

Tartaric acid

Nazwa chemiczna: kwas dihydroksybutanodiowy Nazwa zwyczajowa: kwas winowy

Opis

Należy do alfa hydroksykwasów, występuje w winogronach i winach gronowych. 

Działanie kosmetyczne

Na działanie keratolityczne (złuszcza zrogowaciały naskórek), ułatwia penetrację przeznaskórkową. Zmniejsza liczbę przebarwień i ujednolica koloryt skóry. 

Funkcja w kosmetyku

Regulator pH.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo stosowania składnika w produktach kosmetycznych zostało potwierdzone przez Panel Ekspertów Cosmetic Ingredients Review.

Powiadom Znajomego








Zamknij