Przejdź do:

Tetrasodium EDTA

Nazwa chemiczna: Etylenodiaminotetraoctan tetrasodu Nazwa zwyczajowa: Sól tetrasodowa kwasu wersenowego

Opis

Substancja rozpuszczalna w wodzie, stabilna chemicznie.
 

Działanie kosmetyczne


Funkcja w kosmetyku

Pełni rolę sekwestranta, czyli substancji, która kompleksuje jony metali. Dzięki temu zwiększa trwałość kosmetyku oraz jego stabilność
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat bezpieczeństwa stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej oraz Amerykańskiej Agencji FDA

Powiadom Znajomego








Zamknij