Przejdź do:

VETIVERIA ZIZANOIDES ROOT OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek wetiwerowy

Opis

Olejek jest otrzymywany z korzeni rośliny poprzez destylację z parą wodną.
 

Działanie kosmetyczne

Olejek wykazuje działanie antyseptyczne, dlatego stosowany jest w preparatach do cery tłustej i trądzikowej, a także kosmetykach przeciwłupieżowych.
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij