Przejdź do:

Vitis vinifera fruit extract

Nazwa zwyczajowa: Wyciąg z owoców winogrona

Opis

Substancja aktywna. Zawiera w składzie głównie cukry oraz kwasy organiczne
 

Działanie kosmetyczne

Antyoksydant (przeciwutleniacz), spowalnia procesy egzogennego (zewnątrzpochodnego) starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Wykazuje także działanie ściągające i przeciwzapalne
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij