Przejdź do:

XANTHAN GUM

Nazwa zwyczajowa: Guma ksantanowa

Opis

Polisacharyd otrzymywany w procesie fermentacji bakteryjnej

Działanie kosmetyczne


Funkcja w kosmetyku

Modyfikator reologii (wpływa na konsystencję) - zagęstnik, zwiększa lepkość preparatu.

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Substancja ma zastosowanie również w żywności. Informacje dotyczące bezpieczeństwa substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej oraz Amerykańskiej Agencji FDA.

Powiadom Znajomego








Zamknij