Przejdź do:

ZINGIBER OFFICINALE ROOT OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek z korzeni imbiru

Opis

Olejek jest otrzymywany poprzez destylację wysuszonego kłącza imbiru lekarskiego. Roślina uprawiana jest w Azji i Afryce. Olejek wykazuje silne działanie
 

Działanie kosmetyczne

Składnik aktywny, działa antyseptycznie.
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij