Grupa funkcyjna

  • Składniki bazowe
  • Składniki aktywne
  • Konserwanty
  • Filtry UV
  • Barwniki
  • Substancje zapachowe

Działanie kosmetyczne

Wykazuje działanie łagodzące, przeciwzapalne, nawilżające. Kondycjonuje skórę oraz włosy. Składnik stosowany w produktach przeznaczonych do cer wrażliwych i suchych.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo składnika
Amber Extract jest bezpieczny do stosowania w produktach kosmetycznych. Nie istnieją ograniczenia w stosowaniu substancji w produktach kosmetycznych.

Bezpieczeństwo czystej substancji
brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi.

Alergiczność

  • brak danych
  • brak alergiczności
  • potencjalny
  • alergen

Wpływ na środowisko

Brak informacji o wpływie na środowisko.

Pochodzenie

Roślinne

Źródła danych

Ciekawostki

Ekstrakt pozyskiwany ze skamieniałej żywicy z drzewa Pinussuccinifera

Analizuj składy kosmetyków!

Aplikacja dostępna jest na telefonach z system Android oraz iOS. Wystarczy, że klikniesz poniżej w jeden z wybranych systemów, a zostaniesz przeniesiony bezpośrednio do sklepu, by móc pobrać aplikację na swój telefon.

Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate

Zobacz