Grupa funkcyjna

  • Składniki bazowe
  • Składniki aktywne
  • Konserwanty
  • Filtry UV
  • Barwniki
  • Substancje zapachowe

Funkcja w produkcie

Substancja dodawana do produktu kosmetycznego w celu utrzymywania w nim odpowiedniego poziomu wilgoci.

Działanie kosmetyczne

Składnik nawilżający, posiada zdolność wchłaniania i wiązania ze sobą wody.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo składnika
Składnik dozwolony do stosowania w produktach kosmetycznych, nie istnieją ograniczenia w stosowaniu substancji.

Bezpieczeństwo czystej substancji
Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi

Alergiczność

  • brak danych
  • brak alergiczności
  • potencjalny
  • alergen

Wpływ na środowisko

Brak informacji o wpływie na środowisko.

Pochodzenie

roślinne

Źródła danych

Ciekawostki

Jest to ekstrakt pochodzący z grzyba Ganoderma lucidum

Oleth-30

Zobacz