Przejdź do:

GLYCOGEN

Nazwa zwyczajowa: Glikogen

Opis

Polisacharyd o rozgałęzionym łańcuchu, zbudowany z cząsteczek alfa-D-glukozy
 

Działanie kosmetyczne

Substancja nawilżająca. Tworzy na powierzchni skóry hydrofilowy film zatrzymujący wodę. Działa kondycjonująco - zmiękcza i wygładza
 

Funkcja w kosmetyku

Humektant - substancja zapobiegająca wysychaniu kosmetyku oraz krystalizacji przy ujściu butelki
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij