Przejdź do:

MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT

Nazwa zwyczajowa: Wyciąg z melisy

Opis

Wyciąg z melisy zawiera olejek eteryczny, garbniki, gorycze, fenolokwasy, zwiąki triterpenowe, śluzy i flawonoidy
 

Działanie kosmetyczne

Substancja aktywna - wywołująca efekt kosmetyczny na skórę, działanie ściągające, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij