Przejdź do:

Ozokerite

Nazwa zwyczajowa: Ozokeryt

Opis

Wosk mineralny.

Działanie kosmetyczne

Natłuszcza i tworzy warstwę okluzyjną na powierzchni skóry i włosów. 

Funkcja w kosmetyku

Zmniejsza kruchość produktów w sztyfcie oraz poprawia stabilności emulsji.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo stosowania składnika w produktach kosmetycznych zostało potwierdzone przez Panel Ekspertów Cosmetic Ingredients Review. Stwierdzono, że Ozokerite nie powoduje alergii skórnych.

Powiadom Znajomego








Zamknij