Przejdź do:

PEG-15 Cocamine

Nazwa zwyczajowa: Amina tłuszczowa oleju kokosowego oksyetylenowana 15 molami tlenku etylenu

Opis

Substancja wrażliwa na zmiany pH, ulega rozpadowi w kwaśnym pH. Odporna na twardą wodę, zwierającą głównie jony wapnia i magnezu. Główne zastosowanie w farbach i kosmetykach do włosów
 

Działanie kosmetyczne


Funkcja w kosmetyku

Emulgator W/O, składnik umożliwiający powstanie emulsji. Emulsja to forma fizykochemiczna, która powstaje przez połączenie (wymieszanie) fazy wodnej z fazą olejową. Przykładem emulsji kosmetycznych są kremy, mleczka, balsamy

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat bezpieczeństwa stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej i Amerykańskie Agencji FDA

Powiadom Znajomego








Zamknij