Przejdź do:

Sambucus Nigra Flower Extract

Nazwa zwyczajowa: Ekstrakt z kwiatu bzu czarnego

Opis

Surowiec roślinny, otrzymywany z kwiatów bzu czarnego. Źródło flawonoidów (do 1,8%), kwasów fenolowych (kawowy, felurowy), olejków eterycznych (ok. 0,3%), triterpenów (Alfa-amyryna, beta-amyryna, lupeol, cykloartenol) oraz steroli (cholesterol, sitosterol, stigmasterol).

Działanie kosmetyczne

Przeciwutleniacz spowalnia procesy egzogennego (zewnętrznego) starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym 

Powiadom Znajomego








Zamknij