Grupa funkcyjna

  • Składniki bazowe
  • Składniki aktywne
  • Konserwanty
  • Filtry UV
  • Barwniki
  • Substancje zapachowe

Funkcja w produkcie

Może wpływać na zabarwienie masy kosmetycznej i nadawać jej lekko potencial lub żółty kolor.

Działanie kosmetyczne

Ekstrakt z akacji zawiera saponiny, dzięki czemu może wspomagać działanie oczyszczające skórę lub włosy. Stosowany w produktach do włosów może działać kondycjonująco, wzmacniać cebulki włosów oraz wspomagać działanie przeciwłupieżowe.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo składnika
Acacia Concinna Fruit Extract jest bezpieczny do stosowania w produktach kosmetycznych i nie podlega żadnym ograniczeniom stosowania.

Bezpieczeństwo czystej substancji
Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi.

Alergiczność

  • brak danych
  • brak alergiczności
  • potencjalny
  • alergen

Wpływ na środowisko

Brak informacji o wpływie na środowisko.

Pochodzenie

Roślinne

Źródła danych

Acrylates/Ethylhexylacrylamide Copolymer

Zobacz