Grupa funkcyjna

  • Składniki bazowe
  • Składniki aktywne
  • Konserwanty
  • Filtry UV
  • Barwniki
  • Substancje zapachowe

Działanie kosmetyczne

Składnik antystatyczny – dodawany w celu zmniejszenia wytwarzania ładunku elektrycznego lub zobojętnienia go. Właściwości te są wykorzystywane w produktach do włosów w celu zmniejszenia elektryzowania i uczucia wygładzenia. Składnik rozjaśniający skórę – wyrównuje koloryt skóry.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo składnika
Acetum jest bezpieczny do stosowania w produktach kosmetycznych i nie podlega żadnym ograniczeniom stosowania.

Bezpieczeństwo czystej substancji
Brak klasyfikacji jako substancja niebezpieczna zgodnie z przepisami chemicznymi

Alergiczność

  • brak danych
  • brak alergiczności
  • potencjalny
  • alergen

Wpływ na środowisko

Brak informacji o wpływie na środowisko.

Pochodzenie

Roślinne

Źródła danych

Ethyl Llinoleate

Zobacz